Fotónyomtatás, fotókidolgozás, fénykép nagyítás

Professzionális fotó nyomtatás szolgáltatásunkat archív pigment inkjet technikával nyújtjuk kiváló papír alapanyagokra és vásznakra. Legújabb termékeink a mai trendeknek megfelelő keret nélküli kifutó képek: a Plexifotó®, a Deep Water® film és az Art Satin film képkidolgozás. A fénykép nagyítás ma már teljesen digitális eljárással történik.


Erhardt László nagyméretű fényes fotója. 180x130cm keret nélküli Deep Water film fotókidolgozás.

Archív pigment inkjet print a korszerű fotónyomtatás technikája

Napjainkra a kémiai fotóelőhívás egyre inkább a háttérbe szorul, míg a tintasugaras fotónyomtatás nagyobb teret nyer a fotókidolgozás szolgáltatásban. A vezető nyomtatógyártók mára a művészi területen áttértek a 9-12 alapszínre és a fakulásmentes pigment bázisú festékekre.

Giclée művészi fotónyomtatás

A giclée nyomtatás a nyomtatott művészetet új szintre emeli azzal hogy széles választékban kínál művészeti alapanyagokat - elérhető áron. A vászonra nyomtatott portréktól a simított matt rongypapírra készült kemény fekete-fehér képekig változatos kiviteleket kínálunk. Sok ügyfelünk hitetlenkedve veszi kezébe fotóját - a fotónyomat tényleg pont úgy néz ki, mint az "analóg korban", sőt szebb. Válogatott papírjaink, pl. a Photo Rag Metallic és a River Stone Rag már túlmutatnak a hagyományokon, különleges felületükkel elvarázsolják a fényképeket. A giclée fotónyomatok jellemzői a hatalmas színtér, a finom árnyalatok és a mély feketék.
Nézd meg teljes papír és festővászon választékunkat, a médiák részleteihez a képükre kattintva léphetsz be.

Sok fotográfus ügyfelünk révén betekintést nyerünk a fotóművészet piacába és látjuk a vásárlói trendeket.

A feszített vászonképek korábbi nagy sikere után a legnagyobb növekedést a nagy méretű keret nélküli fotók eladásain látjuk. A vásárlók - legyenek gyűjtők, vagy alkalmi vásárlók - azonnal felismerik a modern extra kivitelek és a minőségi archív anyagra készült fotók szépségét és értékét.


Drégely Imre - Holdalatti c. fotográfiája. Fekete-fehér fotónyomat archív barit fotópapíron, vitrinkeretben.

Díjtalan konzultációt biztosítunk, hogy a legjobb minőségű nyomatok készüljenek

Miután a fotográfus végzett az utómunkákkal (a képek kidolgozásával, szerkesztésével), megbeszélheti a nyomtatás technikai részleteit egy szakértő kollégánkkal. Kérj egy időpontot, nézzük át együtt a képeid felbontását, tónusértékeit, színeit, méreteit és segítségünkkel válaszd ki a leginkább megfelelő médiát a fotók kinyomtatásához. Ezek a konzultációk biztosítják a nyomatok elérhető legjobb minőségét és megrendelőink elégedettségét.

Nagyméretű fotónyomtatás

A digitális fotózás elterjedése néhány év alatt a digitális fényképezőgépek tömeges használatához vezetett és egyre többen alkalmazták a művészet területén is. A technikai fejlődés a kamerákat és a képfeldolgozó eszközöket, így a nyomtatókat is érintette. A fotónagyítások készítésekor sokáig lézerrel világították le a digitális fájlt a fényérzékeny papírra, majd analóg vegyi úton dolgozták ki (C-print, Lambda, LightJet). A hibrid fotótechnika az ezredforduló óta fokozatosan eltűnik, mára alig maradt néhány működő berendezés a világon.

A művészi fotográfia és a saját célú fotózás számára is fontos a kézben fogható és falra akasztható kép, azaz a fotónyomat, a fotó print.

A digitális nyomtatók egy része már az 1990-es években is alkalmas volt fényképek nyomtatására. Tintasugaras technikával nagy felbontás, nagy színtér és szép árnyalat-terjedelem, egyszóval kitűnő fotóminőség érhető el. Nagyméretű nyomatok, így nagy formátumú fotográfiák is készülhetnek a legmodernebb LFP (Large Format Printing) széles tekercses művészi nyomtatókkal. Pigment alapú tintákkal a nyomatok fakulás nélkül hosszú ideig megtartják színüket, akár 100 évet meghaladó várható élettartamú fényképek is készülhetnek archív alapanyagokra, így eleget tesznek az ISO 9706 múzeumi időtállóság szabványának.


Hypothesis: Everything is Leaf - © Dezső Tamás - Giclée fotó nyomat Photo Rag Baryta potópapíron

Az archív tintasugaras fotónyomtatás előnyei:

• gyorsan fejlődő technika, megbízható és állandó minőséget nyújt
színhelyes látvány, hatalmas színtér és szép gazdag árnyalati részletek
• gyors előkészítés és pontos színbeállítás után a fotónyomatok gyorsan elkészülnek
• később bármikor készíthető ugyanolyan print egy digitális fotóról
• nagy méretek egyedileg, vagy sorozatok több példányban könnyen készülhetnek, mert tekercses médiákra nyomtatunk
• fotópapír, festővászon és különleges alapanyagok választhatók
• a fotópapírok választéka is nagy: matt savmentes archív papírok, RC papírok, barit papírok és metálfényű papírok
• az archív fotónyomat fakulásnak ellenáll, nem változik a kép UV sugárzás hatására, színtartó, ezért a várható élettartama a 100 évet is meghaladja

A modern fényképnyomtatás segítségével előállítható termékek és fali dekorációk:

A digitális eljárással készült fotónyomat minősége kiváló, a nagy méret és a széles nyomathordozó-választék miatt egyre több területen használják.
• lakások, éttermek, irodák nagyméretű dekorációja, díszítése - belsőépítészek, lakberendezők biztos eszköze
• gyermek fotózáson, családi eseményeken, esküvőkön, rendezvényeken készült fényképek nyomatai
• osztálytablók, érettségi tablók és más iskolai tablók
• bemutatkozó fotómappák, portfóliók és fotós hallgatók vizsgamunkái
• film, dia és negatív szkennelésével készült digitális állományok fotónyomatai
• printek digitális műalkotásról, kollázs, montázs, manipulált fotó művekről
• légifotó, drónfotó, természetfotó és panorámakép nagyon látványos fotónagyításai
• galériák, múzeumok kiállításainak képanyaga - az eredeti vintage művet helyettesítő reprodukciók
• modern közösségi terek dekorációja plexikép, plexifotó, Art Satin, vagy Deep Water képkidolgozásokkal


Dodge Coronet, Kuba - © Haller Szabolcs - színes fotó print - Deep Water film fotókidolgozás keret nélküli falikép

A fotónyomtatás divatos és népszerű

A mobiltelefonokkal készült fotók megosztása a közösségi oldalakon ma már annyira divatos, hogy a másodpercenként sok millió fotó készül a világon. A legtöbb fotót már meg sem őrizzük, de néhány jól sikerül darabot szeretnénk megmutatni másoknak. A legjobb képeket ne a mobiltelefon képernyőjén, vagy monitoron mutasd meg, hanem készíts belőle fotónyomatot. A nagy méret, a fotópapír színei, érdekes felülete és részletgazdagsága össze nem hasonlítható élményt nyújt. Gyűjtsd össze a legjobb fotóidat, alapos utómunkával javítsd ki a hibákat, élénkítsd a színeket, készítsd elő nyomtatásra. Szánj több időt a legjobb képekre, nyomtattasd ki őket, tedd el egy albumba, vagy archívumba (pl. egy savmentes dobozba), úgy akkor is megmaradnak az utókornak, ha pl. elromlik egy digitális tárolód. Díszítsd a környezeted a fényképeiddel, a nyomatokat mi felkasírozzuk, keretezzük, készen arra, hogy otthon a felakaszd a falra, legyen a kedvenc fotód a falad dekorációja is is egyben. Egy bekeretezett fénykép az egyik legszebb ajándék bármilyen alkalomra.
Reméljük kedvet kaptál, válaszd ki a neked tetsző papír, vagy fotóvászon anyagot a nyomtatás menüben, ott láthatod az árakat is. Töltsd fel a fotókat tartalmazó fájlokat a rendelés oldalon, írd le a kérésidet és azt, hogy milyen terméket készítsünk a fotóidból. Gondossággal, figyelmesen fogjuk kezelni a fényképeidet, nálunk rövid határidőre és kedvező árakra számíthatsz. Ismerd meg a munkafolyamatunkat, a technológiánkat, fordulj hozzánk bizalommal!