Vászon feszítés

A vakrámára feszítés a vászonra készült festmények és nyomatok klasszikus, megszokott feldolgozási módja.

Nyomatainkból így válik kézzel fogható, stabil, azonnal a falra akasztható vagy akár könnyedén keretezhető műtárgy.
 


Csak és kizárólag magas minőségű fenyő-léceket használunk, pontosan méretre vágva, minden sarkában ékkel, és ahol már szükséges, keresztmerevítővel ellátva - így lesz a vászon feszes és erős. Nagyon sok silány minőségű vakráma van piacon, amelyek idővel görbülnek, hajlanak, és lazulnak - a mi vakrámáink, csak úgy mint nyomataink, hosszú évtizedekig hibátlanok maradnak. Vakrámáink szimpla (2cm) és dupla (4cm) mélységben rendelhetőek, utóbbi egy különleges megoldás, főleg nagyobb méretű képekhez.
Vászonnyomatainkat nagy odafigyeléssel, kézzel feszítjük a keretre, és szegecselő géppel rögzítjük a hátoldalon - így a vászon a teljes keretet befedi, ami előről nézve láthatatlan.

A vakráma oldaléleire három opciónk van:
• a kép kifut a keretre
• a kép széleit kitükrözzük a keretre
• egy választott színnel megnyomjuk az oldalélt

A vakkeret legkisebb mérete 30cm, és készleten 5 és 10cm-re végződő léceket tartunk - azonban bármilyen méretet meg tudunk oldani, ingyen, csak az elkészülési idő nő 1-2 nappal. A maximális nyomtatási szélesség vásznak esetén 150 cm, így vakrámázott vászonképből rövidebbik oldalon 140 cm a legnagyobb, amit készíteni tudunk. A technikailag megoldható legnagyobb méret tehát 140x300 cm.
Minden képet a méretéhez (és súlyához) megfelelő akasztóval látunk el, ezt az ár tartalmazza.
Számos keretezési opciónk is van vakrámázott képekhez, ezeket itt láthatod.

Amennyiben távolra rendelnél tőlünk vászonképet, vagy személyes átvétel után távolra utaztatnád (pl. repülővel), nem javasoljuk a vakrámázást, ilyenkor inkább maradjunk a tekercses vászonnyomatnál. A vakrámázás elég alapvető, és a világ minden pontján majdnem ugyanúgy végzett folyamat, keretező műhelyben gyakorlatilag minden nagyobb városban megcsinálják. Így biztosan nem lesz gondod a szállításnál.