2024 július 20-28. között stúdiónk zárva tart! Nyitás: július 29-én 9:00-kor.

Keretezés

A művészi nyomat legjobb megjelenéséhez válasszon kereteink közül.

*Csak a nálunk készült nyomatokat keretezzük. A keretezést a nyomtatással együtt meg kell rendelned, mert az utólagos keretezés technikailag nem lehetséges.

Minden képkeretet a feladathoz készíttetünk el keretgyártó partnerünkkel. A képkeretek hátoldalára felszereljük a szükséges akasztókat.
Alumínium és fa alapanyagú profilokból különböző stílusú kereteket kínálunk: fotókereteket, dobozkereteket, vékony Lénia kereteket, vitrinkereteket alap színekben és néhány különleges színben.
Kiegészítőként választhatsz normál üveget, tükröződésmentes ( antireflex ) matt üveget, vagy "láthatatlan" UV-szűrő üveget.
Nyomatodat kérheted fehér szegéllyel, ami elválasztja a képet a kerettől és helyet ad pl. az aláírásodnak.

Keretezve is rendelheted a vászonkép munkáidat, fedőkerettel - ami a fotókerettel megegyező profil, vagy dobozkerettel. A dobozkeretbe szerelt vászonkép oldaléle is látszik.

Képkeret munkáinkból: Natúr fa fotókeret - alkotó: Major Ákos  -  Fa dobozkeret - alkotó: Hamarits Zsolt 

Fotókeretek:

Fa kereteink egyszerű stílusa nemcsak a fotónyomatokhoz, de a legtöbb művészi nyomathoz is ideális. A népszerű profilok modern és divatos kinézetet adnak a képeknek akár paszpartuval, üveggel vagy ezek nélkül keretezzük őket.

Fotókeret - keretezés Fotókeretek keresztmetszete és színválasztéka.

Fotókeret munkáink - a képek alkotói: Jederán György - Murányi Kristóf

Alumínium keretek:

A legvékonyabb fotókeretek alumíniumból készülnek. Szemből csak néhány milliméter széles él látszik a keretből, a faltól is csak 2cm-re emelkedik ki. Az eloxált alumínium fémes színei - matt ezüst, matt bronz, matt arany - mellett élénk színekből is választhatsz. A finom profilok szögletes, vagy enyhén ívelt szegéllyel készülnek, matt és fényes lakkozással egyaránt. A vékony hátlapot, a képet és az üveget hátulról rugólapok szorítják a keret elejéhez.
Újdonság a világos és sötét csillámos szürke színre lakkozott alukeret.

Dobozkeretek:

Kétféle módon helyezhetjük képeinket dobozkeretbe: a lebegő megoldás esetén kb. 1cm távolságot hagyunk a kép és a keret széle között így a kép úgy látszik, mintha lebegne a keretben. Ha szorosan a keret széléhez zárjuk a képet, akkor egy érdekes térhatású zárt dobozt kapunk.

Dobozkeret - keretezés Dobozkeretek keresztmetszete és színválasztéka.

Dobozkeret munkáink - a képek alkotói: Bánhegyesi Antal - Robitz Anikó - Molnár Katalin - Náray Tamás

Lénia alumínium keret:

Szemből nézve szinte nem is látható, hogy a kép be van keretezve. A keret éle csak 1 mm vékony, így a kép látványát nem befolyásolja. Elegáns, modern képkeretezési megoldás a Dibond lemezre kasírozott nyomatokhoz.

Vékony keret - keretezés Lénia alumínium keretek keresztmetszete és színválasztéka.

Lénia alumínium keret munkáink - a képek alkotói: Ősz Gábor - Zelei Péter

Vitrinkeretek:

Különleges térbeli látványt mutat, ha vastag, üveges keretbe helyezzük a képet, az üveg síkjától mélyebben a hátlapon. Még szebb, ha a kép egy kicsit kisebb, pl. mintázott szélű nyomatok esetén kissé elemlve a kép a hátlap és az üveg között félúton lebeg.

Vitrinkeret - keretezés Vitrinkeretek keresztmetszete és színválasztéka.

Vitrinkeret munkáink - a képek alkotói: Jederán György - Zsila Sándor - Botos Péter - Drégely Imre

Vászonkép keretek:

A vászonkép nyomtatás után vagy vakrámára kerül kézi feszítéssel, vagy kasírozzuk Gatorfoam hablemezre. Mindkét megoldást elegáns módon tudjuk keretezni:
A vakrámázott vászonképet fedőkeretbe vagy dobozkeretbe szereljük.
Fedőkeretnek kétféle fotókeret profilt alkalmazunk, a keret felső széle 5-6 millimétert letakar a vászonkép szélein és az oldaléle sem látszik.
A dobozkeretbe szerelt vakrámázott vászonkép esetén a oldalél és a keret pereme között 1 centiméter távolságot hagyunk, így szépen látszik a vászonkép nyomtatott oldaléle.
A Gatorfoam lemezre kasírozott vászon nyomatot ugyanúgy keretezzük, mint bármely más fotónyomatot - fotókeretbe. A kasírozott vászonképet nem ajánlott dobozkeretbe rakni, mert a vászon széle vágáskor kirojtosodik.

Vászonkép keretezés Vászonkép keretek keresztmetszete és színválasztéka.